De dag dat de Veense goudvis wereldnieuws werd

Vaak heb je dagen zoals vele anderen. In de krant lees je over oorlog en op tv kijk je weer naar ellende. Maar soms…soms heb je dagen die anders zijn dan alle anderen. Dagen met een gouden randje. Dagen die een glimlach op je gezicht toveren. Omdat ze nieuws brengen uit onverwachte hoek.

Maandag 13 maart was zo’n dag. Zo’n dag om niet te vergeten. Het was namelijk de dag dat een Veense goudvis wereldnieuws werd! Van Algemeen Dagblad tot CNN…voor héél even draaide de wereld niet om oorlog, maar om een Veenendaalse goudvis! Hoe iets kleins, iets bijzonders kan zijn.

En dát moment…dat willen wij bewaren. Hoe? Door er een monument voor op te richten. Een monument dat misschien wel door jou gemaakt is! Wat moet je doen? Schilder, teken, knutsel, klei, schrijf, dicht, rap, film, ontwerp jouw versie van deze wereldberoemde goudvis. Alles kan, alles mag. En vergeet ook niet je goudvis een naam te geven! Zend je ontwerp in en, wie weet, komt jouw kunstwerk straks als allerbeste uit de bus en maken wij er een écht monument van in de buurt van de gracht!

Hoe een Veense goudvis wereldnieuws werd. En wij dat nooit meer zouden vergeten.

Doe mee met de wereldberoemde goudvis wedstrijd en creëer de enige echte Veense goudvis.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, gif, png, jpg, ppt, pptx.

 

Je kan meedoen tot en met 1 april 2017. De winnaar van de wereldberoemde goudvis wordt op 4 april bekend gemaakt!

Je ontvangt een email of wordt gebeld wanneer je gewonnen hebt. Uitreiking vindt plaats aan de Brouwersgracht.

Share Button
Archief