Doelstellingen en aanpak

fietsenEvenementen zijn belangrijk voor de positionering en profilering van Veenendaal. Er is al sinds jaren een rijkgevulde evenementenkalender en talloze vrijwilligers zetten zich elk jaar in om aansprekende evenementen te organiseren. Door het recent vastgestelde evenementenbeleid en de nieuwe rol van de gemeente Veenendaal hierin, ontstaat nu een kans voor Veenendaal om de evenementen in de gemeente verder te verbeteren en wellicht nieuwe evenementen te ontwikkelen. Hiermee wordt een concrete, positieve invulling gegeven aan de rol van de gemeente als evenementencoördinator en wordt de aantrekkelijkheid van Veenendaal verder vergroot.

De doelstellingen van de masterclasses zijn daarom:

  • Professionalisering van de huidige evenementenorganisaties
  • Stimuleren en verdichten van het netwerk van evenementenorganisaties
  • Bestaande en nieuwe evenementenorganisaties prikkelen om nieuwe evenementen te ontwikkelen of het bestaande product te verbeteren

 

De afgeleide doelstellingen zijn tweeledig: de economische doelstelling in de vorm van spin off van evenementen en de doelstelling vanuit het welzijnsperspectief: Veenendaal is een leukere plaats om te wonen als er leuke dingen te beleven zijn!

 

Share Button