Het Verhaal van Veenendaal Organisatie

Citymarketing
Met de cursus Het Verhaal van Veenendaal, stadsgeschiedenis van Veenendaal beoogt Promotie Veenendaal draagvlak te creëren voor de gemaakte keuzes in de citymarketingstrategie van Veenendaal en voor de zorgvuldige omgang met het cultureel erfgoed van de stad: trots op Veenendaal en haar historie!

Volksuniversiteit
De cursus ‘Het Verhaal van Veenendaal’ wordt georganiseerd door de Volksuniversiteit Veenendaal in opdracht van Promotie Veenendaal. Samenwerkingspartners zijn onder meer Historische Vereniging Oud Veenendaal en de Cultuurfabriek.

button-blauw

Of lees eerst verder:
Verhalenverteller – het Verhaal van Veenendaal
Thema’s – wat zal worden behandeld?
Docenten – wie vertelt wanneer waarover?
Inschrijven – info over de aanmeldprocedure

 

Oranje strikken

Oranje strikken sierden de steden
In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari 2012 waren er in tientallen steden in Nederland oranje strikken te vinden. Onder meer in Delft, Amsterdam, Rotterdam en Ridderkerk waren de feestelijke versieringen te zien. Een oranje mysterie met een lijntje naar Veenendaal.
De vrolijke versieringen voor de verjaardag van Koningin Beatrix waren een ludieke actie van de Veense Jongerenraad, in samenwerking met vele andere jongerenraden, studentenverenigingen en anders georganiseerde jongeren. In het holst van de nacht, aan het begin van de verjaardag van de koningin, versierden de jongerenhun woonplaatsen met duizenden oranje strikken. In totaal deden meer dan 50 jongerenvertegenwoordigingen mee aan de actie. Voor de jonge nachtbrakers een mooie manier te laten zien dat Nederland trots mag zijn op de rijke en Koninklijke geschiedenis. De actie was een idee van de Veense Jongerenraad, inhakend op het bezoek van de Koninklijke Familie aan Veenendaal en Rhenen op 30 april 2012.

Share Button