Kom en beleef een veilig Veenendaal

Zaterdag 18 juni van 11.00 uur tot 16.30 uur organiseert de gemeente Veenendaal, samen met Winkelstad Veenendaal en Stichting Promotie Veenendaal een Veiligheidsdag op het stadsstrand. Een dag vol activiteiten, demonstraties en voorlichting over veiligheid voor jong en oud.

Rond het stadsstrand in Veenendaal is er die dag veel te doen, te zien en te beleven op het gebied van veiligheid. Politie, brandweer, EHBO en gemeente trekken alles uit de kast om leuke (spectaculaire) demonstraties te geven. BlueStar, specialist in hang- en sluitwerk, zal u voorzien van tips ter voorkoming van woninginbraak en fietsendiefstallen. De brandweer zet zelfs een hoogwerker in en ook politiehonden geven acte de presence.

Derde KVO-ster

Aanleiding voor dit evenement is het binnenhalen van de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze ster is een bekroning op een traject waarbij politie, ondernemers, gemeente en brandweer samenwerken om een schoon, heel en veilig leefgebied te bevorderen.

Overzicht activiteiten en demonstraties

Om 11.00 uur reikt burgemeester Wouter Kolff op het stadsstrand de derde ster uit aan Winkelstad Veenendaal. Op en rond het stadsstrand starten vanaf 11.30 uur de activiteiten van de Veiligheidsdag. De brandweer is aanwezig met een hoogwerker en laat zien hoe een brandweerwagen werkt. De jeugdbrandweer verzorgt diverse spuitspelletjes waar kinderen aan deel kunnen nemen. De politie is er met een ME-bus en paarden. Selfies maken mag!

De EHBO verzorgt demonstraties met de AED en de gemeente staat er met twee stands met informatie om fietsendiefstal en woninginbraken te voorkomen. BlueStar zal u verrassen met diverse vormen van het beste hang- en sluitwerk. Het belooft een leuke en leerzame dag te worden, die u niet wilt missen. Dus, kom en beleef samen een Veilig Veenendaal!

Veiligheidsdag

Veiligheidsdag

 

Archief

Veenendaal Organiseert

Bij Veenendaal Organiseert kunt u alle informatie vinden over het evenement Veenendaal Organiseert – Masterclasses voor organisatoren van publieksevenementen.

In september gaat Veenendaal Organiseert van start. Een serie van vijf gratis masterclasses biedt antwoord op alle vragen waar een organisator van publieksevenementen mee kan zitten. Het doel van deze serie is het aanreiken van handvatten voor evenementenorganisatoren om hun publieksevenementen verder te professionaliseren. De masterclasses zullen in de avond plaats vinden op verschillende locaties in Veenendaal.

Dit gedeelte van de site bevat is opgedeeld in:

Archief