Scoren in de Wijk, blijft verder scoren…

 

”Elke woensdagmiddag is het raak. Jaap Pilon, Coördinator en Wilco den Hartog van SportService Veenendaal zijn van de partij. Zij benadrukken aan zo’n 200 kinderen in drie Veenendaals wijken elke keer in een korte speech de bedoeling van de creatieve middagen en de opzet van dit project : Scoren in de Wijk” , aldus René van Elferen.

Respect, verantwoordelijkheidsgevoel, sportiviteit en vooral plezier in sport, spel en activiteit, daar draait het verhaaltje telkens om. “We willen daarmee bereiken dat de kinderen steeds weer horen dat het plezierig met elkaar omgaan en het rekening houden met elkaar belangrijk is voor een leuke wijk ! De kinderen luisteren altijd (want dat moet… ! ) muisstil en aandachtig naar het korte toespraakje. Wanneer alles weer goed tussen de oren zit gaat de middag beginnen”. De kinderen is letterlijk de maat genomen zodat ze in nieuwe -prachtige oranje- shirts “Scoren in de Wijk” kunnen sporten.

“Scoren in de Wijk” heeft op die manier heel veel kinderen in beweging en biedt daarnaast aan 10 stagiaires van het CLV en het Wijkleerbedrijf en één of meerdere vluchteling(en) onderdak om ervaring op te doen.

Dit geweldige initiatief, in nauwe samenwerking met alle scholen en ouders, draait al een tijd waarbij woningcorporatie Patrimonium Woonservice en de gemeente Veenendaal één en ander heel goed steunen, zo merkt Hans Goorhuis van Patrimonium op “en dat willen we graag blijven doen”. Ook de Gemeente Veenendaal sluit zich daarbij van harte aan.

Scoren in de Wijk gaat een nieuwe fase in en heeft sinds april van dit jaar een eigen Stichting, vervolgt Van Elferen. Stichting Scoren in de Wijk met bestuursleden Kees Huibers (penningmeester), directeur van de Jumbo Supermarkten in Veenendaal en supporter van dit project gedurende vele maanden met bijvoorbeeld gratis drankjes voor de kinderen. Menno Vinke (secretaris) en bekend van notariskantoor Vinke aan de Kerkewijk, die de oprichting van de stichting voor z’n rekening heeft genomen. René van Elferen (voorzitter); hij is ondernemer en is voorzitter van tal van (maatschappelijke) instellingen in Veenendaal en omgeving en groot fan van dit initiatief. Ook de betrokkenheid met het bedrijfsleven zal de komende tijd worden vergroot. Op die manier kan dit superinitiatief worden uitgebreid door nieuwe sponsoren waardoor voor- en vooral met de kinderen een waar toekomstperspectief gecreeerd gaat worden. De komende tijd zal daar meer over bekend worden.

Scoren in de Wijk is er altijd ook tijdens vakanties. Al zijn de scholen dicht, Scoren in de Wijk is nooit dicht ! Veel kinderen die in de vakantie niet in de gelegenheid zijn om uit te gaan. Een middag met z’n allen zwemmen, voetballen, naar het theater, De Kuip of Arena noem maar op …. De kinderen hebben een toptijd, niet alleen in presteren maar vooral in plezier en met elkaar.

Afgelopen week was er een hele bijzondere woensdag: toen hebben de kinderen van “Scoren in de Wijk” een mini Roparun in samenwerking met de Veenendaalse Atheliek Vereniging gelopen, hetgeen de kinderen honderden euro’s heeft opgeleverd. Fantastisch !   Kinderen hebben daarvoor voorlichting gehad over de Roparun en de bestrijding van kanker. Door de Roparum te lopen mogen de kinderen zelf ervaren wat deze goede actie betekent. De echte Roparun, die jaarlijks plaatsvindt en gelopen wordt in estafette van Rotterdam naar Parijs is natuurlijk wel wat langer, maar… het doel waarvoor de echte Roparunners en “onze” kinderen lopen is hetzelfde: geld bijeen lopen voor kinderen met kanker. De kinderen hebben niet alleen een estafette gelopen op de atletiekbaan van de VAV, maar ook andere sporten beleefd. Zo was er kogelstoten, hordelopen en verspringen. Alles gebeurde onder het motto van het project “Scoren in de Wijk” : meedoen is belangrijker dan winnen. Twee van de deelnemers hebben een schitterende prijs gewonnen: zij worden in een dure  BMW naar Amsterdam gereden om er een wedstrijd van Ajax te bezoeken. Zo zijn er heel veel voorbeelden van sociale activiteiten waarbij de kinderen laten zien dat ze niet alleen heel aardig zijn maar vooral betrokkenheid willen tonen met alle- en dus ook volwassen bewoners in hun wijken.

Foto :  “de Mensen van de woensdagen & het nieuwe Bestuur van Scoren in Wijk”

Share Button
Archief