Het Verhaal van Veenendaal Thema's

• De tweede cursusronde begint met de Canon van Veenendaal: in zevenmijlslaarzen door de geschiedenis. Historicus Henk van ’t Veld verzorgt een algemene inleiding in de historie van Veenendaal.
• De tweede avond staat in het teken van Echte Veenendalers. Jos Schilte vertelt dan over cultuur, bekende en onbekende inwoners van Veenendaal.
• En turf, tabak en textiel worden winkelen, ICT en overige zakelijke dienstverlening in de presentatie van René van Holsteijn over economie en samenleving.
• Roelof Bisschop vertelt vervolgens zijn verhaal over de rol van geloof en religie in de ontwikkeling van Veenendaal.
• Oud-wethouder Jaap Pilon neemt de cursisten mee in zijn overzicht van de hoogte- en dieptepunten in de lokale politiek van Veenendaal door de jaren heen.
• En bij de themasessie ‘De skyline van Veenendaal’ praten architect Johan Huibers en Henk Hoogeveen over architectuur en openbare ruimte door de jaren heen.
• De cursus wordt afgesloten met een stadswandeling onder begeleiding van Aart Aalbers.
button-blauw

g

Of lees eerst verder:
Verhalenverteller – het Verhaal van Veenendaal
Docenten – wie vertelt wanneer waarover?
Organisatie – wie zijn de initiatiefnemers en waarom?
Inschrijven – info over de aanmeldprocedure

 

 

fietsstad

Fietsstad 2000
In november 2000 was Veenendaal de eerste gemeente die door de Nederlandse Fietsersbond werd uitgeroepen tot Fietsstad van het jaar. Naast Veenendaal waren Zwolle, Wageningen, Houten en Groningen genomineerd voor de titel Fietsstad 2000.

De verkiezing was onderdeel uit van de Fietsbalans: een uitgebreid onderzoek van Fietsersbond naar het fietsklimaat in Nederlandse steden. Van 2000 tot en met 2010 zijn ruim 150 gemeenten onderzocht. De toekenning van de eerste titel aan Veenendaal is vooral te danken aan het fijnmazige fietspadennetwerk, goede, gratis en veelal bewaakte fietsenstallingen en een veilige fietsomgeving. Waar u zich ook in Veenendaal bevindt: op maximaal 150 meter van u is er altijd een fietspad. Bernhard Ensink, tot 1 mei 2006 directeur van de Fietsersbond sprak bij de toekenning van de prijs lovend over het Veenendaalse fietsbeleid: “Veenendaal was een van de vier gemeenten die in aanmerking kwam voor de titel ‘Fietsstad 2000’. Ons oog viel heel snel op Veenendaal omdat er erg ambitieus en enthousiast gewerkt wordt aan het fietsbeleid. In de contacten die daarna volgden, kregen wij te maken met een zeer betrokken wethouder en enthousiaste ambtenaren. Dat alles sterkte ons in de keuze om Veenendaal uit te roepen tot ‘Fietsstad 2000’!

Share Button