Twintig fruitbomen geplant op Boomfeestdag

Onder leiding van wethouder Engbert Stroobosscher hebben de kinderen van de dr. C. Steenblokschool op de Vuurvlinderronde tien appelbomen geplant. Het was dit jaar voor de zestigste keer dat de boomplantdag werd gehouden.

Het poten van fruitbomen is in Veenendaal een initiatief van Extragezond.nu waarbij de Veense bedrijven Exalto Hoveniers, Hillstar, VanVessem en Van Dalfsen Acquisitie in participeren. De appels waren nu nog met tiewrap aan de bomen bevestigd maar na de zomer zullen de bomen zelf vrucht dragen en mag de omgeving ze eraf plukken.

De leerlingen van de Steenblokschool boden de wethouder een kunstwerkje aan in de vorm van een kleine groene boom.

Archief

De dag dat de Veense goudvis wereldnieuws werd

Vaak heb je dagen zoals vele anderen. In de krant lees je over oorlog en op tv kijk je weer naar ellende. Maar soms…soms heb je dagen die anders zijn dan alle anderen. Dagen met een gouden randje. Dagen die een glimlach op je gezicht toveren. Omdat ze nieuws brengen uit onverwachte hoek.

Maandag 13 maart was zo’n dag. Zo’n dag om niet te vergeten. Het was namelijk de dag dat een Veense goudvis wereldnieuws werd! Van Algemeen Dagblad tot CNN…voor héél even draaide de wereld niet om oorlog, maar om een Veenendaalse goudvis! Hoe iets kleins, iets bijzonders kan zijn.

En dát moment…dat willen wij bewaren. Hoe? Door er een monument voor op te richten. Een monument dat misschien wel door jou gemaakt is! Wat moet je doen? Schilder, teken, knutsel, klei, schrijf, dicht, rap, film, ontwerp jouw versie van deze wereldberoemde goudvis. Alles kan, alles mag. En vergeet ook niet je goudvis een naam te geven! Zend je ontwerp in en, wie weet, komt jouw kunstwerk straks als allerbeste uit de bus en maken wij er een écht monument van in de buurt van de gracht!

Hoe een Veense goudvis wereldnieuws werd. En wij dat nooit meer zouden vergeten.

Doe mee met de wereldberoemde goudvis wedstrijd en creëer de enige echte Veense goudvis.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, gif, png, jpg, ppt, pptx.

 

Je kan meedoen tot en met 1 april 2017. De winnaar van de wereldberoemde goudvis wordt op 4 april bekend gemaakt!

Je ontvangt een email of wordt gebeld wanneer je gewonnen hebt. Uitreiking vindt plaats aan de Brouwersgracht.

Archief

Veenendaal Vertelt

Hierbij kunt u alle informatie vinden over de cursusronde Het verhaal van Veenendaal.

Het start vanaf 28 september en één van de sprekers is oud-wethouder en geschiedenisleraar Jaap Pilon. Hij zal aan de hand van hoogte- en dieptepunten ingaan op de rol van politiek in de geschiedenis van Veenendaal. Daarnaast komen ook thema’s als Bekende Veenendalers, Werk en Ondernemen en Architectuur aan bod.

Lees meer bij:

 

Archief